Espoon Kirjansitojat tunnus

Espoon Kirjansitojat r.y. – Esbo Bokbindare r.f.

Kirjansidokset Pohjoismaista 2018

Nordiska bokband 2018 • Nordic bookbinding 2018

sivulaatikko-kuva

Säännöt


Vuoden 2018 näyttelyn kohteena on vapaamuotoinen sidos. Vapaasti valittavissa ovat kirjailija, kirjan nimi ja sidontatapa.  Aiheen ei tarvitse olla pohjoismainen, mutta sitojan tulee olla pohjoismainen kirjansitoja.


Kirjan muoto voidaan valita halutulla tavalla. Sidokselle on kuitenkin määritetty enimmäiskoko. Kirjan suurin sallittu koko on 35 cm x 30 cm.


Kukin sitoja saa lähettää vain yhden teoksen.


Kirjojen tulee olla sidottu ajanjaksona, joka alkaa edellisen pohjoismaisen kirjanäyttelyn jälkeen syyskuussa 2015 ja päättyy 31. toukokuuta 2017. Kirjat eivät ole saaneet olla missään näyttelyssä aikaisemmin.


Kirjojen tulee olla mukana koko näyttelyn kierron ajan, siis kaikkien näyttelyjaksojen ajan.


Lautakunta, johon on kutsuttu ammattikirjansitojia, suunnittelijoita ja graafikoita arvioi näyttelyyn toimitetut kirjat ja valitsee niistä noin 25 % kunniamaininnan saajiksi.Sidokset voivat hyvinkin olla myytävänä. Kauppa tapahtuu ostajan ja yksittäisen kirjansitojan välillä. Sidokset luovutetaan näyttelykiertueen jälkeen.


Kirjansidokset tulee asettaa näytteille suljettuihin lasivitriineihin eivätkä ne saa milloinkaan olla vapaasti näytteillä pöydillä tai vastaavilla.


Kukin maa voi liittää näyttelyynsä luentoja, työpajoja tai muuta vastaavaa.Sidokset tulee lähettää 31. toukokuuta 2017 mennessä osoitteeseen:


Espoon Kirjansitojat ry - Esbo Bokbindare rf
Espoon työväenopisto
PL 21705
02070 Espoon kaupunki


Lähetettävän kirjan mukaan tulee liittää:
• Tiedot sidoksesta ja sidontatavasta
• Sitojan tiedot


Kirja on vakuutettu alkaen sen saapumisesta Espooseen ja päättyen siihen, kun se on palautettu sitojalle.